Νετανιάχου: Αυτή είναι μόνο η αρχή

Την ίδια ώρα με τη δήλωση Νετανιάχου, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν διεισδύσει στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας όπως ανακοίνωσε απόψε ο στρατός

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αντίποινα του Ισραήλ για την επίθεση της Χαμάς είναι «μόνο η αρχή».

«Χτυπάμε τους εχθρούς μας με πρωτοφανή δύναμη», είπε ο Νετανιάχου σε μια σύντομη δήλωση η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά αφού είχε αρχίσει το εβραϊκό Σάββατο. «Τονίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή».

Ο Νετανιάχου είπε ότι μίλησε ξανά με τον πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες της Δύσης, κάνοντας λόγο για «τεράστια διεθνή υποστήριξη στο Ισραήλ».

Την ίδια ώρα με τη δήλωση του πρωθυπουργού, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν διεισδύσει στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας όπως ανακοίνωσε απόψε ο στρατός, πριν από την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα. «Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας» αναζητώντας «τρομοκράτες» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται. Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι».

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα.

Παράλληλα και με φόντο το τελεσίγραφο που έδωσε η Ιερουσαλήμ στους κατοίκους της Γάζας, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή του: «Σας καλέσαμε σήμερα το πρωί να φύγετε από την πόλη της Γάζας προς τη νότια κοιλάδα της Λωρίδας της Γάζας, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο ισραηλινός στρατός θα αποφύγει να “αγγίξει” τη διαδρομή που σημειώνεται στον χάρτη μέχρι τις 20:00. Για την ασφάλειά σας κινηθείτε νότια από το Beit Hanoun προς το Khan Yunis […] Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT