Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο που «νταντεύει μωρά»

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο που «νταντεύει μωρά»

Στο βίντεο μέλη της κρατούν μικρά παιδιά και μωρά στο κιμπούτς Χολίτ στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο με ομήρους παιδιά Ισραηλινών, τα οποία «προσέχουν» ένοπλοι της.

Το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις μαρτυρίες και αναφορές για αποκεφαλισμένα βρέφη στο κιμπούτς Κφαρ Άζα. Στο βίντεο μέλη της κρατούν μικρά παιδιά και μωρά στο κιμπούτς Χολίτ στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη, στον λογαριασμό @Israel στην πλατφόρμα Χ (ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ) αναρτήθηκε ένα βίντεο του ενημερωτικού σταθμού i24NEWS που έδειχνε μια δημοσιογράφο να περιγράφει, εμφανώς ταραγμένη, την καταστροφή που είδε στο κιμπούτς αυτό, σε μια επίσκεψη που οργανώθηκε για τον Τύπο υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού.

«40 μωρά δολοφονήθηκαν» έγραφε η λεζάντα στο βίντεο αυτό.

«Κανείς (από τους στρατιώτες που μπήκαν στο Κφρα Αζά μετά την ανακατάληψή του από τον ισραηλινό στρατό) δεν μπορούσε να περιμένει (ένα τέτοιο μακάβριο θέαμα)», είπε η ίδια δημοσιογράφος σε ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του καναλιού. 

Σύμφωνα με τον απόστρατο υποστράτηγο Ιτάι Βερούβ, «70 ένοπλοι, εκπαιδευμένοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν στο Κφαρ Αζά γύρω στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου για να σφαγιάσουν τους πάντες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT