Στο Αμπου Ντάμπι ο Αντονι Μπλίνκεν – Εκκληση για προστασία των αμάχων

Στο Αμπου Ντάμπι ο Αντονι Μπλίνκεν – Εκκληση για προστασία των αμάχων

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία όπου συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, έκανε έκκληση για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ, καθώς εντείνει τις διπλωματικές επαφές του σε όλη τη Μέση Ανατολή για μια διεθνή αντίδραση που θα αποτρέψει την επέκταση του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αφού επισκέφτηκε σήμερα τη Σαουδική Αραβία, όπου συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον πέμπτο σταθμό του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή. 

Ο Μπλίνκεν κάλεσε χθες το Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τις ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο στρατός του άρχισε τις χερσαίες επιδρομές εν αναμονή πιθανής επίθεσης ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Εχουμε πιέσει τους Ισραηλινούς να λάβουν όλες τις δυνατές προφυλάξεις για να αποφύγουν να βλάψουν τους άμαχους», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα, μετά τις επαφές με τους αξιωματούχους του Κατάρ.

«Αναγνωρίζουμε ότι πολλές παλαιστινιακές οικογένειες της Γάζας υποφέρουν χωρίς να φταίνε και ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα μετά τις «απαράδεκτες» επιθέσεις της Χαμάς.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT