Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ισραήλ: Δεν λάβαμε συγκεκριμένη ειδοποίηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ισραήλ: Δεν λάβαμε συγκεκριμένη ειδοποίηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

«Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας εκλήθη για έκτακτη ενημέρωση στις 04:00, δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, σχετικά με νέα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, αλλά αυτά δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Ζάχι Χανέγκμπι, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση από την Αίγυπτο ή από οπουδήποτε αλλού για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς με ορμητήριο την Γάζα.

Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, Σιν Μπετ, εκλήθη για έκτακτη ενημέρωση στις 04:00, δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, σχετικά με νέα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, αλλά αυτά δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση, δήλωσε ο Ζάχι Χανέγκμπι στους δημοσιογράφους.

Σχετικά με δήλωσή του προ εβδομάδων στην οποία ισχυριζόταν πως η Χαμάς έχει περιοριστεί, ο Χανέγκμπι ανέφερε πως «ήταν λάθος μου, θεωρούσαμε πως η Χαμάς είχε πάρει το μάθημά της από προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις». 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ταυτίζομαι με τη δήλωση του αρχηγού των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ (IDF) πως δεν φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Δεν νομίζω πως διαφωνεί κανείς μ’αυτό». 

Ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δήλωσε επίσης ότι οι εχθροπραξίες με την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου φαίνεται ότι είναι περιορισμένης κλίμακας και προειδοποίησε την σιιτική οργάνωση να μην αναλάβει δράση που μπορεί να οδηγήσει τον Λίβανο στην «καταστροφή».

Οι περιορισμένης κλίμακας συγκρούσεις στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ παραμένει «κάτω από το κατώφλι της κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters/Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT