Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για «συντονισμένες ενέργειες από αέρος, θαλάσσης και ξηράς»

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για «συντονισμένες ενέργειες από αέρος, θαλάσσης και ξηράς»

Έχει ενταθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, «με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις».

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου πως οι δυνάμεις του ετοιμάζονται να υλοποιήσουν «ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης». 

Μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική και φονική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και καθώς εντείνεται η δημόσια συζήτηση για επικείμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως οι δυνάμεις του αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, «με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις».

Ο στρατός επισήμανε ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν συντονισμένες ενέργειες από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

«Ο βασικός εξοπλισμός μάχης έχει ήδη αποσταλεί» στις σχετικές τοποθεσίες και «τα τάγματα και οι στρατιώτες των IDF έχουν αναπτυχθεί στρατηγικά σε όλη τη χώρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters/BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT