«Σε αγαπώ μαμά, συγνώμη που δεν είμαι εκεί»: Δραματικές μαρτυρίες από συγγενείς ομήρων

«Σε αγαπώ μαμά, συγνώμη που δεν είμαι εκεί»: Δραματικές μαρτυρίες από συγγενείς ομήρων

Δύο συγγενείς ανθρώπων που πιστεύεται πως κρατούνται από τη Χαμάς περιέγραψαν τον εφιάλτη τους σε δημοσιογράφους.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του ΥΠΕΞ του Ισραήλ προς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, μίλησαν δύο συγγενείς ανθρώπων που εκτιμάται ότι κρατούνται όμηροι στα χέρια της Χαμάς.

Η Σάνι Σεγκάλ τόνισε ότι η εξαδέλφη της είναι όμηρος και πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται. Περιέγραψε τα μηνύματα που έστειλε λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της.

«Στις 06:00 μας έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι, πέραν των ρουκετών, άκουσαν πυρά και είδαν φωτιές. Στις 6:30 ανέφερε ότι βλέπει τους τρομοκράτες, στις 8:00 ότι άκουσε πυρά κοντά της και στις 08:29 έγραψε το τελευταίο της μήνυμα, που ήταν: “Σε αγαπώ μαμά, συγνώμη που δεν είμαι εκεί”».

Η ίδια τόνισε ότι όλη η οικογένεια αδυνατεί να φάει και να κοιμηθεί, «δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως πριν». «Είμαστε έντρομοι και ζητάμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει», κατέληξε.

Ακολούθησε ο Γκι Ρόμαν, ο αδερφός της Γερντέν Ρόμαν, μιας γυναίκας που έχει απαχθεί από το κιμπούτς Μπερί. Ο Ρόμαν περιέγραψε το πώς η αδερφή του κατάφερε να σώσει το μικρό παιδί της, ωστόσο χάθηκαν τα δικά της ίχνη.

«Την πήραν και την πέταξαν σε ένα όχημα που κινήθηκε προς τη Γάζα. Οταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, η αδερφή μου πήδηξε από εκεί κρατώντας το μωρό της. Την κυνήγησαν τέσσερις τρομοκράτες. Εδωσε το παιδί στον σύζυγό της, που έτρεξε πιο γρήγορα. Αυτός κρύφτηκε στο δάσος επί 24 ώρες. Μετά κατάφερε να φτάσει πίσω στο κιμπούτς όπου τον βρήκαν οι στρατιώτες μας».

«Εγώ, από την πρώτη στιγμή μπήκα στο πεδίο της μάχης με το αυτοκίνητό μου μαζί με ορισμένους στρατιώτες, στην προσπάθεια μας να τη βρούμε. Κάθε μέρα, επί 8 ημέρες, προσπαθούμε να βρούμε την αδερφή μου – προς το παρόν δεν έχουμε κανένα στοιχείο για εκείνη. Υπάρχει η εκτίμηση ότι η αδερφή μου βρίσκεται όμηρος της Χαμάς στη Γάζα. και αυτό είναι το πιο θετικό από τα σενάρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT