Εκπρόσωπος IDF: «Αποφασισμένοι να εξαλείψουμε για πάντα τον τρόμο της Χαμάς»

Εκπρόσωπος IDF: «Αποφασισμένοι να εξαλείψουμε για πάντα τον τρόμο της Χαμάς»

«Η Χαμάς παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού, τώρα το Ισραήλ θα αλλάξει το παιχνίδι» προειδοποίησε ο Πίτερ Λέρνερ.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την τρέχουσα κατάσταση στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα μίλησε ο εκπρόσωπος IDF, Πίτερ Λέρνερ, σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. 

Ο ίδιος σημείωσε πως η προθεσμία απομάκρυνσης των κατοίκων της Γάζας παρατάθηκε γιατί «συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να φύγουν. Η Χαμάς τους βάζει σε κίνδυνο
Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τους ανθρώπους να εκκενώσουν την περιοχή κι αυτό συμβαίνει ακόμα κι αυτή τη στιγμή. Εχουμε ρίξει φυλλάδια, αξιοποιούμε τα social media, ζητούμε από τους άμαχους πολίτες να αποχωρήσουν». 

«Ποια είναι η αναλογικότητα απέναντι στη σφαγή ανθρώπων που ήταν σε μουσικό φεστιβάλ, σε μωρά που δολοφονήθηκαν και κάηκαν; Η Χαμάς πρέπει να πληρώσει ακριβά ώστε να μην μπορεί να επαναλάβει ξανά τέτοια επίθεση. Η Χαμάς παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού, τώρα το Ισραήλ θα αλλάξει το παιχνίδι» προειδοποίησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν εξτρεμιστές της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ.

Ερωτηθείς για το πόσο άμεση είναι μια χερσαία εισβολή, ο Λέρνερν απάντησε πως «προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για να είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε τη Χαμάς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις ανθρώπινες απώλειες, η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες». 

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε για πάντα αυτό τον τρόμο, δεν θα μπορέσει ξανά η Χαμάς να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Γάζας για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ» διεμήνυσε, τονίζοντας πως η οργάνωση βρίσκεται σε κατάσταση αταξίας, με τα μέλη της κρυμμένα στις υπόγειες σήραγγες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT