Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

«Αξιώνουμε την άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το άνοιγμα ασφαλών διαδρόμων για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό», δήλωσε ο Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ από τη Βαγδάτη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε σήμερα «την άμεση διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων» στη Λωρίδα της Γάζας και «τη δημιουργία διαδρόμων» για να δοθεί βοήθεια στον πληθυσμό, κατά τη δέκατη ημέρα πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

«Αξιώνουμε την άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το άνοιγμα ασφαλών διαδρόμων για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό», δήλωσε ο Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ στη διάρκεια συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης των αραβικών χωρών στη Βαγδάτη.

«Ο στρατός κατοχής (σ.σ. ο ισραηλινός στρατός) ανακοίνωσε ότι ούτε τρόφιμα ούτε νερό ούτε καύσιμα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην Γάζα, στερώντας έτσι από τους Παλαιστινίους την ανθρώπινη υπόστασή τους και ανοίγοντας τον δρόμο προς μια εθνοκάθαρση», συνέχισε ο Αμπούλ Γέιτ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA, μια «άνευ προηγουμένου καταστροφή» βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες, Κυριακή, ο Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ και ο επικεφαλής της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης, Μούσα Φάκι, είχαν προειδοποιήσει ότι η χερσαία επιχείρηση που δείχνει να ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πρωτοφανών διαστάσεων γενοκτονία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT