Επικοινωνία Φιντάν με τον ηγέτη της Χαμάς για τους ομήρους

Επικοινωνία Φιντάν με τον ηγέτη της Χαμάς για τους ομήρους

Σύμφωνα με πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, τη Δευτέρα, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Φιντάν και Χανίγιε συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις μάχες μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων, καθώς επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Σε ρόλο διαμεσολαβητή η Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πηγές του AFP, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες με τη Χαμάς έχοντας ως στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση. 

Παράλληλα, η Αγκυρα έχει προσφερθεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων για την εκτόνωση της έντασης που έχει κορυφωθεί τα τελευταία 24ωρα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε, σε συνομιλίες που είχε πρόσφατα με ξένους ηγέτες, ότι αναμένει από τις χώρες της περιοχής και τη διεθνή κοινότητα να στηρίξουν τις προσπάθειες της Αγκυρας προς αυτόν τον σκοπό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT