Νεκρός ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Αϊμάν Νοφάλ

Νεκρός ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Αϊμάν Νοφάλ

Hταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Izz el-Deen Al-Qassam

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΑϊμάν Νοφάλ, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς στη Γάζα, σκοτώθηκε έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Ταξιαρχίες Izz el-Deen Al-Qassam.

Μέλος του ανώτερου στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Izz el-Deen Al-Qassam, ο Noφάλ ήταν επικεφαλής της ένοπλης διοίκησης της κεντρικής περιοχής της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Izz el-Deen Al-Qassam ιδρύθηκαν το 1991 ως ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη ομάδα που δραστηριοποιείται στη Γάζα και έχει διεξαγάγει αρκετούς πολέμους κατά του Ισραήλ. Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει σημαντικά την πυραυλική της ικανότητα και έχει χρησιμοποιήσει drones και κομάντος. H ένοπλη ομάδα διαθέτει επίσης τη δική της μονάδα εσωτερικής ασφάλειας (al-Majd).

Ενώ το κέντρο της εξουσίας παραμένει η Γάζα, οι Ταξιαρχίες διατηρούν επίσης δραστηριότητες στη Δυτική Οχθη, μεταξύ άλλων στη βόρεια πόλη Τζενίν, όπου συνεργάζονται με τις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσά της Φατάχ και τις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς της Ισλαμικής Τζιχάντ υπό την ομπρέλα του λεγόμενου «Τάγματος της Τζενίν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT