HΠΑ: Σερίφης σκότωσε άνδρα σε έλεγχο της Τροχαίας

HΠΑ: Σερίφης σκότωσε άνδρα σε έλεγχο της Τροχαίας

Ενας άνδρας που, κατά το παρελθόν, είχε καταδικαστεί άδικα και πέρασε περισσότερα από 16 χρόνια στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί το 2020, πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας που είχε καταδικαστεί άδικα και πέρασε περισσότερα από 16 χρόνια στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί το 2020, πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.

Ο Λέοναρντ Αλαν Κιούρ ήταν το πρώτο άτομο που αθωώθηκε από τη Μονάδα Αναθεώρησης Καταδικαστικών Αποφάσεων του Γραφείου του Εισαγγελέα του Μπρούαρντ. 

Ο Κιουρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του σερίφη της κομητείας Κάμντεν, οδηγούσε με τουλάχιστον 90 μίλια την ώρα σε μια περιοχή όπου το όριο ταχύτητας ήταν 70 μίλια.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Kιουρ συμμορφώθηκε με το αίτημα του βοηθού σερίφη μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του. Τότε, σύμφωνα με την αρχή της κομητείας, ο άνδρας επιτέθηκε στον βοηθό σερίφη ο οποίος τον έπληξε δυο φορές με τέιζερ. «Μετά από σύντομη πάλη, ο βοηθός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε» αναφέρει η κομητεία. 

Ο βοηθός τέθηκε σε διοικητική άδεια, τόνισε το γραφείο του σερίφη.

Το Innocence Project of Florida ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Κιουρ κατευθυνόταν στο σπίτι του μετά από επίσκεψη στη μητέρα του στη Νότια Φλόριντα όταν τον σταμάτησαν.

Ο 53χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος για την ένοπλη ληστεία ενός καταστήματος Walgreens στην κομητεία Μπρούαρντ το 2003 και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, λόγω παραβίασης αναστολών.

Το 2020, η Μονάδα Αναθεώρησης Καταδικαστικών Αποφάσεων του Γραφείου Εισαγγελέα του Μπρούαρντ ζήτησε από τον δικαστή να απελευθερώσει τον Κιουρ, αφού διαπίστωσε κενά στην υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα The South Florida Sun Sentinel. Τα κενά αυτά αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος. Τη στιγμή της ληστείας ο άνδρας βρισκόταν μίλια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, βάσει αποδεικτικών στοιχείων που βρέθηκαν στη συνέχεια.

Πηγή: New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT