Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Εξαιρετική η συνεργασία για την άφιξη Αμερικανών από το Ισραήλ

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Εξαιρετική η συνεργασία για την άφιξη Αμερικανών από το Ισραήλ

Τα ξημερώματα της Τρίτης κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas, μεταφέροντας ξένους υπηκόους, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Rhapsody of the Seas», μεταφέροντας από το Ισραήλ 159 ξένους υπηκόους, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του δρομολογίου που διευθέτησε η αμερικανική πρεσβεία, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τη συνεργασία εξήρε η πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ που βρέθηκε το πρωί στο τερματικό επιβατών. Χαρακτηριστικά έγραψε στο X: «Η υποστήριξη των Αμερικανών πολιτών εξακολουθεί να είναι η ύψιστη προτεραιότητα οποιασδήποτε αμερικανικής πρεσβείας, οπουδήποτε στον κόσμο και έχουμε αυτή την τεράστια συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, με την Εθνική Φρουρά, το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, με τις Λιμενικές Αρχές, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή άφιξη και μεταφορά αυτών των Αμερικανών».

Κληθείσα να σχολιάσει τον μικρό αριθμό των Αμερικανών που αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο, η Τζούλι Φίσερ είπε ότι «κάθε Αμερικανός πολίτης θα πάρει τις δικές του αποφάσεις σχετικά με την ασφάλειά του» και πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι πως οι Αμερικανοί πολίτες στο Ισραήλ έχουν επιλογές.

Πηγή: Philenews, Euronews
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT