HSBC: Απαγορεύονται τα SMS από τα εταιρικά τηλέφωνα

HSBC: Απαγορεύονται τα SMS από τα εταιρικά τηλέφωνα

Η απόφαση της τράπεζας έρχεται καθώς εποπτικές αρχές ερευνούν αθέμιτους διαύλους επικοινωνίας που είχαν στόχο τη χειραγώγηση της αγοράς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

HHSBC απαγορεύει στους εργαζομένους της να στέλνουν μηνύματα από τα εταιρικά κινητά τους, στο πλαίσιο ερευνών των εποπτικών αρχών για αθέμιτους διαύλους επικοινωνίας στον τραπεζικό τομέα

Αναλυτικότερα, ο τραπεζικός κολοσσός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απενεργοποίησης της λειτουργίας αποστολής μηνυμάτων από τα κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία στους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα δεν θα μπορούν να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα τύπου SMS. Η HSBC είχε επίσης απαγορεύσει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί την εφαρμογή του WhatsApp στα εταιρικά τηλέφωνα.

«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα εγκεκριμένων καναλιών για να γίνεται η επικοινωνία σύμφωνα με τους κανόνες. Η HSBC, όπως και πολλές άλλες τράπεζες, επανεξετάζει και προσαρμόζει τη λειτουργικότητα των εταιρικών συσκευών της ανάλογα με τις ανάγκες», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας. 

Ενας μικρός αριθμός εργαζομένων σε συγκεκριμένες θέσεις θα συνεχίσει να στέλνει SMS σε τηλέφωνα, με τη δραστηριότητά τους όμως να αρχειοθετείται. Εκπρόσωποι της τράπεζας τόνισαν ότι οι νέοι κανόνες δεν περιλαμβάνουν τις προσωπικές συσκευές του κάθε εργαζομένου.

Η απόφαση της τράπεζας έρχεται καθώς τα χρηματοπιστωτικά εποπτικά όργανα έχουν αρχίσει να ερευνούν τις συσκευές και τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι traders αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες τους παρακολουθούν αυτές τις πληροφορίες. Στόχος είναι να προληφθούν στο μέλλον οικονομικές ατασθαλίες αφότου προέκυψαν υψηλού προφίλ υποθέσεις χειραγώγησης των αγορών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT