Πούτιν προς Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ πρέπει να μάθουν να σέβονται

Πούτιν προς Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ πρέπει να μάθουν να σέβονται

Tα σχόλια του Ρώσου πρόεδρου γίνονται την ώρα που ο Αμερικανός ομόλογός του ετοιμάζεται να ταξιδέψει για το Ισραήλ σε ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια της θητείας του

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε από το Πεκίνο ότι τα συμφέροντα της Μόσχας δεν μπορούν να περιοριστούν και ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους άλλους.

Σε μια σύντομη συνέντευξη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής στην κινεζική πρωτεύουσα, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Αυτό δεν αφορά εμένα προσωπικά. Πρόκειται για τα συμφέροντα της χώρας. Και είναι αδύνατο να καταπιέσουμε τα συμφέροντα της Ρωσίας. Πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Συνέχισε λέγοντας ότι τόσο ο Μπάιντεν, με τον οποίο έχει ανταγωνιστική σχέση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Αμερικανός πρόεδρος το 2021, όσο και η ευρύτερη αμερικανική πολιτική ελίτ πρέπει να μάθουν να «σέβονται» τη Ρωσία.

«Αυτό ισχύει όχι μόνο για τον πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και για την αμερικανική πολιτική ελίτ στο σύνολό της. Πρέπει να μάθετε να σέβεστε τους άλλους και τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να καταπιέσετε κανέναν» ξεκαθάρισε.

Ο Πούτιν απαντούσε εμμέσως στα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο CBS News, όπου είπε μεταξύ άλλων: «Φανταστείτε τι θα συμβεί αν, στην πραγματικότητα, ενώσουμε όλη την Ευρώπη και ο Πούτιν τεθεί υπό έλεγχο οπότε δεν θα μπορεί να προκαλέσει το είδος των προβλημάτων που προκαλεί».

Ta σχόλια του Ρώσου πρόεδρου γίνονται την ώρα που ο Αμερικανός ομόλογός του ετοιμάζεται να ταξιδέψει για το Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και για να διατρανώσει πως η χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πούτιν που επισκέπτεται επισήμως την Κίνα, δήλωσε ότι η Ρωσία, που είναι μέλος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ΟΗΕ, θα μπορούσε «να έχει τη δική της συμβολή σε αυτήν τη διαδικασία διευθέτησης».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει επίσης ότι είναι «αναγκαία» η δημιουργία ενός «ανεξάρτητου και κυρίαρχου» παλαιστινιακού κράτους. Είχε πει, επίσης, ότι η τρέχουσα σύγκρουση αποτελεί «ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT