Το Ισραήλ καλεί όλους τους πολίτες του να φύγουν από την Τουρκία

Το Ισραήλ καλεί όλους τους πολίτες του να φύγουν από την Τουρκία

Με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι οι Ισραηλινοί πολίτες καλούνται να φύγουν άμεσα από την Τουρκία, σύμφωνα με ταξιδιωτική οδηγία από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ που επικαλείται η Haaretz.  

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ με αφορμή τον πόλεμο με τη Χαμάς, λέγοντας ότι «πρέπει να τερματισθεί η προσπάθεια απόκρυψης της βίας και των αδικιών».

«Για πολλά χρόνια οι ηγεμονικές δυνάμεις με την ισχύ που έχουν και με τα μέσα ενημέρωσης, δημιούργησαν δικές τους εντυπώσεις και έκαναν να ξεχαστεί η πραγματική διάσταση του προβλήματος. Είπαν ένα μεγάλο ψέμα στον εαυτό τους και σε όλο τον κόσμο και ήρθε η ώρα να τερματισθεί αυτό. Πρέπει να αλλάξουν οι ορολογίες. Εισβάλλεις στα εδάφη του, παίρνεις το σπίτι του, το καταστρέφεις, τον πετάς έξω και μετά στη θέση του βάζεις κάποιον άλλον. Για αυτό υπάρχει μία ορολογία: “Εποικος”. Αυτό είναι κλοπή, ληστεία και έτσι πρέπει να χαρακτηρισθεί», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. 

«Τέτοια ψέματα δεν γίνονται αποδεκτά. Και αυτό έδειξαν και τα τελευταία γεγονότα. Αυτή η μέθοδος δεν φέρνει ειρήνη και ασφάλεια στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστίνιους. Πρέπει να τερματισθεί η προσπάθεια απόκρυψης της βίας και των αδικιών. Εχει έρθει η ώρα η διεθνής κοινότητα να κάνει ένα σοβαρό βήμα για τη λύση των δυο κρατών με την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT