Ο Αμπάς δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Αμπάς δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο αραβικό νοσοκομείο Al Ahli της Γάζας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση της συμμετοχής του στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, μετά το χτύπημα του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Παλαιστίνης, ο Αμπάς ακύρωσε τη συμμετοχή του στη συνάντηση του Μπάιντεν με τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την αεροπορική επίθεση, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ο Αμπάς επιστρέφει στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σημειώνεται πως εκτός από τον Αμπάς, στη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Τετάρτης στο Αμμάν της Ιορδανίας, συμμετέχουν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.

Υπενθυμίζεται πως ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της Γάζας έχει προκαλέσει την καταδίκη σειράς χωρών, μεταξύ των οποίων, η Αίγυπτος, το Κατάρ, το Ιράν, ο Καναδάς, η Τουρκία.

Από την πλευρά του και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε την επίθεση στο αραβικό νοσοκομείο Al Ahli, ενώ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγέχ έκανε λόγο για «φρικτό έγκλημα», τονίζοντας ότι οι χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ φέρουν την ευθύνη.

Με πληροφορίες από AP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT