Ερντογάν: Να σταματήσει η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα

Ερντογάν: Να σταματήσει η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα

«Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση», είπε ο Ερντογάν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ κατηγορεί ευθέως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα. Οι παλαιστινιακές αρχές εκφράζουν φόβους για τουλάχιστον 500 ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκεί. 

«Το χτύπημα ενός νοσοκομείου που ήταν εκεί γυναίκες, παιδιά και αθώοι πολίτες είναι το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ, μακριά από τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες. Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πριν λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σε ανακοίνωσή του «βαθιά αγανάκτηση που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στόχευσης νοσοκομείου στη Γάζα». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο αναφέρει ότι «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις».

«Ευχόμαστε έλεος στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αναπόφευκτο να λογοδοτήσει ενώπιον του διεθνούς δικαίου μια νοοτροπία που στοχεύει άμεσα αμάχους και χτυπάει νοσοκομεία και σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT