Ισραηλινός στρατός: Η Παλαιστινιακή Τζιχάντ υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Ισραηλινός στρατός: Η Παλαιστινιακή Τζιχάντ υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Σε προηγούμενη ανακοίνωση οι ένοπλες δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δεν στοχεύουν νοσοκομεία με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση για την οποία η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oισραηλινός στρατός επικαλούμενος «πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών» αναφέρει ότι μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας».

«Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η οργάνωση Παλαιστινιακή Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση που έπληξε το νοσοκομείο», προσθέτουν οι IDF.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση οι ένοπλες δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δεν στοχεύουν νοσοκομεία με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση για την οποία η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Η Τάλγια Λανκρί, ανώτερη έφεδρη αξιωματικός και πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε επίσης στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12 ότι «οι IDF δεν χτυπούν νοσοκομεία».

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ιδρύθηκε το 1981 από μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου και θεωρείται παρακλάδι της. Θεωρητικά, η ιδεολογία και οι στόχοι της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και της Χαμάς είναι σχεδόν πανομοιότυποι. Στη δομή, ωστόσο, οι οργανώσεις είναι πολύ διαφορετικές: Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι μια μικρότερη πολιτοφυλακή αφιερωμένη στον ένοπλο αγώνα, ενώ η Χαμάς είναι μια πολύ μεγαλύτερη, οργάνωση που ελέγχει κυβερνητικά τη Γάζα.

Συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

Στο μεταξύ, στον απόηχο του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στη Δυτική Οχθη. 

Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Ραμάλα εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και φώναζαν κατά του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, καθώς η λαϊκή οργή φούντωσε μετά τη φονική ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας. Συγκρούσεις με τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν σε μια σειρά από πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη αργά την Τρίτη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αρχηγός της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ κάλεσε σε διαδηλώσεις μπροστά από τις ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT