Οι ΗΠΑ απέτρεψαν επίθεση κατά των στρατιωτικών τους δυνάμεων στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ απέτρεψαν επίθεση κατά των στρατιωτικών τους δυνάμεων στο Ιράκ

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για δραστηριότητες ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση με στόχο τις στρατιωτικές του δυνάμεις στο Ιράκ νωρίς την Τετάρτη, αναχαιτίζοντας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού χτυπήσουν, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον ύποπτο για την επίθεση. 

Σε αυξημένη επιφυλακή η Ουάσιγκτον

Η επίθεση καταγράφηκε τη στιγμή που η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για δραστηριότητα από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην περιοχή λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν τη στιγμή που κατευθύνονταν προς την αεροπορική βάση Αλ Ασαντ του Ιράκ, όπου φιλοξενούνται αμερικανικά στρατεύματα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστινίους, αυξάνοντας τις προκλήσεις για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ σήμερα Τετάρτη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT