Απάντηση Ισλαμικής Τζιχάντ: Ψεύδεται το Ισραήλ, εκείνο ευθύνεται για το νοσοκομείο

Απάντηση Ισλαμικής Τζιχάντ: Ψεύδεται το Ισραήλ, εκείνο ευθύνεται για το νοσοκομείο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οργάνωση Ισλαμικός Ιερός Πόλεμος έσπευσε να διαψεύσει τις κατηγορίες που διατύπωσαν σήμερα το πρωί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ότι το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αλι της Γάζας προήλθε από ρουκέτα της συνεργαζόμενης με τη Χαμάς οργάνωσης.

Η Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι «η γωνία πρόσκρουσης και η ένταση της φωτιάς αποδεικνύει ότι επρόκειτο για επίθεση από αέρος».

Η οργάνωση είπε ότι «τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν ειδοποιήσεις εκκένωσης πριν χτυπηθούν από τους βομβαρδισμούς, αλλά κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν παρενέβη», προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ διαδίδει εκδοχές. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Λιορ Μπεν-Ντορ είπε ότι το νοσοκομείο φιλοξενεί όπλα [των Ισλαμιστών] και ότι η έκρηξη σημειώθηκε εκεί από όπου [άλλα βλήματα] είχαν εκτοξευτεί [προηγουμένως], ενώ ο στρατός λέει ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης εκτόξευσης από την Ισλαμική Τζιχάντ».

Η ισλαμιστική οργάνωση σημείωσε επίσης ότι «όπως το Ισραήλ έχει αποποιηθεί στο παρελθόν την ευθύνη για εγκλήματα που διέπραξε, συμπεριλαμβανομένου του τραυματισμού της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, αυτό επαναλαμβάνεται και τώρα».

Νωρίτερα εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο στη Γάζα επλήγη από ισραηλινό πύραυλο. Προσκόμισε αεροφωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κρατήρας στο σημείο, όπως όταν πλήττει έναν στόχο το Ισραήλ, ενώ παρουσίασε και υποκλαπείσα συνομιλία που κατά τους ισχυρισμούς του αποδεικνύει ότι η Χαμάς γνώριζε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου οφείλεται σε ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Πηγή: Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT