Φον ντερ Λάιεν: Τίποτε δεν δικαιολογεί πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους

Φον ντερ Λάιεν: Τίποτε δεν δικαιολογεί πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους

«Τίποτε» δεν μπορεί να δικαιολογήσει «πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας τις «φρικτές» σκηνές που ακολούθησαν φονικό πλήγμα στη Γάζα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τίποτε» δεν μπορεί να δικαιολογήσει «πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας τις «φρικτές» σκηνές που ακολούθησαν φονικό πλήγμα στη Γάζα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου.

«Πρέπει να υπάρξει πλήρης εξακρίβωση των γεγονότων και πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», πρόσθεσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Χαμάς υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από ισραηλινό αεροσκάφος, ισχυρισμό που υιοθέτησαν πολλές κυβερνήσεις αραβικών και μουσουλμανικών κρατών. Ωστόσο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απέδωσαν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου σε αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT