Χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας: Η Μαδρίτη καταδικάζει τη «σφαγή», η Μόσχα καταγγέλλει «έγκλημα»

Χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας: Η Μαδρίτη καταδικάζει τη «σφαγή», η Μόσχα καταγγέλλει «έγκλημα»

«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο», επισήμανε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική κυβέρνηση καταδίκασε «τη σφαγή» σε νοσοκομείο της Γάζας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης, σε ένα χτύπημα για το οποίο το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αρνούνται την ευθύνη.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα αθώα θύματα», έγραψε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter).

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό», πρόσθεσε το υπουργείο. «Τα νοσοκομεία δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο», έγραψε ο υπουργός Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες, σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε επίσης στο X.

Ζαχάροβα: Να γίνει έρευνα για την προέλευση του πλήγματος

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε σήμερα την τραγωδία ως «έγκλημα» και «απάνθρωπη πράξη».

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε επιθυμία [από την πλευρά του Ισραήλ] να αποφύγει κάθε ευθύνη. Εάν αυτή η προσπάθεια συνιστά σοβαρή πρόθεση (…) να αποδείξει την αθωότητά του (…) τότε πρέπει να παρουσιαστούν τα γεγονότα», δήλωσε η ίδια στο ραδιόφωνο Sputnik, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ να παράσχουν δορυφορικές εικόνες ώστε να καταστεί δυνατή η έρευνα για την προέλευση του πλήγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT