Ισραηλινός σταθμός παρουσίασε βίντεο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Ισραηλινός σταθμός παρουσίασε βίντεο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Το πρωί της Τετάρτης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλι δεν ήταν δικό τους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ισραηλινό Κανάλι 12 παρουσίασε αποκλειστικό βίντεο που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταδεικνύει πως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί έγινε μέσα από τη Γάζα και όχι από το έδαφος του Ισραήλ όπως ισχυρίζεται η Χαμάς

Σε ανάρτηση του Ισραηλινού κράτους αναφέρεται με αφορμή το βίντεο «για όσους από εσάς εξακολουθείτε να αναρωτιέστε τι συνέβη στο νοσοκομείο al-Ahli στη #Gaza χθες το βράδυ, έχουμε αποδείξεις».

Το πρωί της Τετάρτης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία, κατά τους ισχυρισμούς τους, «αποδεικνύουν ότι το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλι δεν ήταν ισραηλινό, αλλά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας Ισλαμιστών».

Οπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού στο Τελ Αβίβ, η εξέταση των εικόνων από ψηλά «αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιο κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς το Ισραήλ».

Κατά την ισραηλινή πλευρά, αν τα πυρά ανήκαν σε μαχητικό του Ισραήλ, θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια. Γίνεται μάλιστα σύγκριση με κρατήρες διαμέτρου 7 έως και 19 μέτρων που δημιουργούν οι ισραηλινοί πύραυλοι όταν πέφτουν στο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT