ΗΠΑ: «Δεν είναι υπεύθυνο το Ισραήλ» για το πλήγμα στο νοσοκομείο

ΗΠΑ: «Δεν είναι υπεύθυνο το Ισραήλ» για το πλήγμα στο νοσοκομείο

Ανάλυση οδήγησε τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να κλίνουν προς την εκτίμηση ότι η επίθεση στο νοσοκομείο αφορά σε «μια εκτόξευση πυραύλου που πήγε στραβά»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσε τα σχόλια του προέδρου Μπάιντεν, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη φονική έκρηξη της Τρίτης σε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας.

«Ενώ συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες, η τρέχουσα αξιολόγησή μας, με βάση την ανάλυση εναέριων εικόνων, υποκλοπών και πληροφοριών ανοιχτού κώδικα, είναι ότι το Ισραήλ δεν είναι υπεύθυνο για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες», έγραψε η Αντριεν Γουότσον.

Αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN, τόνισαν ότι τα αρχικά στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι η επίθεση στο νοσοκομείο προήλθε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

Μεταξύ των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν είναι μια ανάλυση της έκρηξης που υποδηλώνει ότι επρόκειτο για μια χερσαία έκρηξη και όχι αεροπορική επιδρομή που έπληξε το νοσοκομείο, υπογράμμισε μια από τις πηγές.

«Δεν υπήρχε μοναδικός κρατήρας που να υποδηλώνει ότι υπήρχε βόμβα, αλλά υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά και διάσπαρτα συντρίμμια που συμβαδίζουν με τη λογική ότι πρόκειται για μια έκρηξη που ξεκίνησε από το επίπεδο του εδάφους», σύμφωνα με την πηγή.

Αυτή η ανάλυση οδήγησε τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών να κλίνουν προς την εκτίμηση ότι η επίθεση στο νοσοκομείο αφορά σε «μια εκτόξευση πυραύλου που πήγε στραβά».

Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν κάνει τελική αξιολόγηση και εξακολουθούν να συλλέγουν στοιχεία, πρόσθεσαν.

Πηγή: CNN, WP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT