Νέα ομιλία Ερντογάν με «πυρά» κατά των Δυτικών για τη στάση τους έναντι των Παλαιστινίων

Νέα ομιλία Ερντογάν με «πυρά» κατά των Δυτικών για τη στάση τους έναντι των Παλαιστινίων

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάστηκε ως ειρηνοποιός, κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» και μίλησε για «γενοκτονία» στη Γάζα  

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σήμερα νέα «πυρά» κατά της Δύσης, με φόντο την κατάσταση στη Γάζα που έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε, πιο συγκεκριμένα, ότι «οι προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για την ειρήνη διαταράχθηκαν από την αποστολή (σ.σ. αμερικανικών) αεροπλανοφόρων στην περιοχή». Ο ίδιος συνέχισε κατηγορώντας τις χώρες της Δύσης ότι τώρα «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», αν και είναι ευαίσθητες με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες περιπτώσεις. Αναφερόμενος στα διεθνή μίντια, ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατήγγειλε ότι προσπαθούν να «αποκρύψουν τη σφαγή με τις μεροληπτικές και υποκριτικές δημοσιεύσεις τους», ενώ για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι «έχει καταστεί τελείως αναποτελεσματικό». Οταν μίλησε, δε, για την κατάσταση εντός της Γάζας, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «γενοκτονία» και για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».  

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να απλώνουμε χείρα βοήθειας στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας που ζει υπό αποκλεισμό. Ωστόσο, οι προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ειρήνη διαταράχθηκαν από βήματα όπως η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή, η διακοπή της βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό και η τιμωρία του λαού της Γάζας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί εντελώς αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά απέτυχε να εκπληρώσει τις ευθύνες του. Οι δυτικές χώρες, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα λιθαράκι σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν κάνει άλλα βήματα από το να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να αποκρύψουν την ανθρώπινη σφαγή με τις μεροληπτικές και υποκριτικές δημοσιεύσεις τους. Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων που μεταναστεύουν σε περιοχές που ονομάζονται “ασφαλείς ζώνες”, συνοριακές πύλες, τεμένη, σχολεία είναι μερικά από τα εγκλήματα πολέμου στα οποία έχουμε γίνει μάρτυρες τις τελευταίες 12 ημέρες. Καταδικάζω τους δράστες της επίθεσης στο νοσοκομείο στη Γάζα, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ισοδυναμεί με γενοκτονία κατά του λαού της Γάζας. Οσοι έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις που έχουν κάνει από τις 7 Οκτωβρίου είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους δράστες για το χθεσινό μακελειό που μας ράγισε τις καρδιές. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους 4 χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στη Γάζα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, που μαρτύρησαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και προσεύχομαι για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT