Η Παλαιστίνη προσφεύγει στο ΔΠΔ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

Η Παλαιστίνη προσφεύγει στο ΔΠΔ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε φάκελο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ζητώντας να διερευνηθεί το έγκλημα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Χάλα Αμπου Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Αμπου Χασίρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.

Η Παλαιστίνια αξιωματούχος κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για το πολύνεκρο χτύπημα: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT