Βερολίνο: Τραυματισμός 65 αστυνομικών σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Βερολίνο: Τραυματισμός 65 αστυνομικών σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Oι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έγιναν βίαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού συνδικάτου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Βερολίνο το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έγιναν βίαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού συνδικάτου του Βερολίνου, Μπέντζαμιν Γιέντρο.

«Χθες το βράδυ σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, τουλάχιστον 65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα ρίψης πετρών, πυροτεχνημάτων και σωματικής βίας – και σε μόλις δύο ημέρες είχαμε ήδη περισσότερους από 80» τραυματίες, έγραψε ο κ. Γιέντρο στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter ).

Πρόσθεσε ότι τρόμαξε με αυτό που συνέβαινε και ευχήθηκε στα θύματα ταχεία ανάρρωση.

Εν τω μεταξύ, η γενική εισαγγελία του Βερολίνου άνοιξε έρευνα για την επίθεση κατά συναγωγής στη γερμανική πρωτεύουσα που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης με βόμβες μολότοφ τις οποίες έριξαν άγνωστοι.

Οπως μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, «λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες που χαρακτηρίζονται από αντισημιτισμό και αυξανόμενη βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων, και την κλιμακούμενη φύση της χθεσινής επίθεσης σε συναγωγή, άνοιξε ο εισαγγελέας στο Βερολίνο έρευνα σε βάρος (ακόμη) αγνώστων για απόπειρα εμπρησμού».

Πηγή: Χ, Berliner GSW, RIA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT