65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης στο Βερολίνο

65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης στο Βερολίνο

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο, 65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 174 άτομα τέθηκαν προσωρινά υπό κράτηση.

«Συνάδελφοι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες ώρες, μεταξύ άλλων, από πέτρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Βερολίνου, προσθέτοντας πως «έχουν τραυματιστεί επίσης παρευρισκόμενοι, καθώς και άτομα που προέβαλαν αντίσταση».

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την επομένη της έκρηξης σε νοσοκομείο της Γάζας, για την οποία το Ισραήλ και η Χαμάς ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Η βία στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται μετά την εισβολή της Χαμάς σε ισραηλινές κοινότητες νωρίτερα αυτόν τον μήνα και τη δολοφονία περισσότερων από 1.000 ανθρώπων. Η επίθεση προκάλεσε αντίποινα και πλήγματα από το Ισραήλ, πυροδοτώντας φόβους για ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Σολτς: Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς ανέφερε, σήμερα το πρωί, ότι κάποιοι φώναξαν αντισημιτικά συνθήματα στις διαδηλώσεις του Βερολίνου.

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε απέναντί του», ανέφερε ο Σολτς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Το πρωί της Τετάρτης, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε συναγωγή στο Βερολίνο, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στις διαδηλώσεις είναι ουσιαστικό, «ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό το ότι υπό το πρόσχημα μιας ειρηνικής διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες υποκινούνται σε εκδηλώσεις αντισημιτισμού».

Με πληροφορίες από Reuters, Politico, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT