Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ: «Δείτε τι συνέβη στη Γάζα»

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ: «Δείτε τι συνέβη στη Γάζα»

«Αν η Χεζμπολάχ θέλει πόλεμο, να κοιτάξει πρώτα τη Γάζα», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατεύματα του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα επισκέφθηκε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, στέλνοντας, μεταξύ άλλων, μήνυμα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου εν μέσω φόβων για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή. 

«Εστιάζουμε πρώτα και κύρια στην ήττα της Χαμάς. Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες εδώ και 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Hμουν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για να φέρω τη νίκη στο Ισραήλ», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. 

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Aμυνας απευθυνόμενος στα στρατεύματα είπε: «Βλέπετε τη Γάζα τώρα από μακριά. Σύντομα, θα τη δείτε από μέσα». Σύμφωνα με τον Γκάλαντ, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μακροχρόνια πολεμική εμπλοκή: «Δεν μιλάμε για μια σύντομη [στρατιωτική] επιχείρηση αλλά για μια παρατεταμένη εκστρατεία». 

Αναφερόμενος στη Χεζμπολάχ και τις σποραδικές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στα σύνορα με τον Λίβανο, ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας ισχυρίστηκε ότι η ισλαμιστική οργάνωση «προσπαθεί να προκαλέσει το κράτος του Ισραήλ». «Είμαστε σε εγρήγορση. Αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας», πρόσθεσε. 

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των δηλώσεων νέος καταιγισμός ρουκετών εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ με σειρήνες να ηχούν σε σειρά πόλεων. 

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT