Ο συναγερμός «νίκησε» τα MTV Awards – Ακυρώνεται η τελετή απονομής

Ο συναγερμός «νίκησε» τα MTV Awards – Ακυρώνεται η τελετή απονομής

Οι διοργανωτές επικαλέστηκαν «την αστάθεια των παγκόσμιων γεγονότων»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση να ακυρώσει τη διεξαγωγή των μουσικών βραβείων MTV Europe Music Awards, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, προχώρησε η διοργανώτρια αρχή, εν μέσω των πολεμικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν «την αστάθεια των παγκόσμιων γεγονότων», καθώς η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς κορυφώνεται.

Η τελετή απονομής, η 30η ετήσια διοργάνωση, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της μουσικής βιομηχανίας και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στο Paris Nord Villepinte, στις 5 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των υποψηφίων ήταν η Τέιλορ Σουίφτ, η Ολίβια Ροντρίγκο, οι Bad Bunny και οι Foo Fighters, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Paris Nord Villepinte.

«Δεδομένης της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στη διοργάνωση των MTV EMAs 2023 για λόγους ασφάλειας για τους χιλιάδες υπαλλήλους, τους καλλιτέχνες και το κοινό, που ταξιδεύει από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ζωντανέψει το σόου», ανέφερε εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα MTV EMAs είναι μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Παρακολουθώντας τις καταστροφικές εξελίξεις σε Ισραήλ και Γάζα, δεν φαίνεται η κατάλληλη στιγμή για μια παγκόσμια γιορτή. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMAs τον Νοέμβριο του 2024», σημείωσαν οι διοργανωτές.

Η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων του ευρωπαϊκού MTV φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Πέρυσι τα MTV Europe Music Awards απονεμήθηκαν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η τελευταία φορά που τα MTV EMAs απονεμήθηκαν στο Παρίσι ήταν το 1995.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT