Μπαράζ επιθέσεων με drone σε αμερικανικές βάσεις σε Συρία και Ιράκ

Μπαράζ επιθέσεων με drone σε αμερικανικές βάσεις σε Συρία και Ιράκ

Η CENTCOM δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής ποιες βάσεις δέχθηκαν επιθέσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη νότια Συρία και δυο βάσεις στο Ιράκ δέχθηκαν επιθέσεις χθες και σήμερα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ιρανικό Αλ Μαγιαντίν αναφέρθηκε σε επίθεση με drone στην βάση της Αλ Τανφ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία. Στην Aλ Τάνφ το ένα drone καταρρίφθηκε, ενώ ένα άλλο προκάλεσε μικρούς τραυματισμούς, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο οποίος μίλησε ανώνυμα στο Associated Press.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ έγιναν στόχος την Τετάρτη δύο ξεχωριστών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η πρώτη επίθεση είχε στόχο τη βάση Aιν αλ Aσαντ, στο δυτικό Ιράκ, κι η δεύτερη την Αλ Χαρίρ, στην αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν (βόρεια).

Αναφερόμενη σε αυτή την τελευταία επίθεση, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν ανέφερε πως «οπλισμένο» drone κατέπεσε χθες σε περιοχή «της ερήμου», χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Η CENTCOM, η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής ποιες βάσεις δέχθηκαν επιθέσεις. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT