Ανταποκριτής Al Jazeera: Τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου «έχουν πάρει φωτιά»

Ανταποκριτής Al Jazeera: Τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου «έχουν πάρει φωτιά»

«Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση», εκτιμά ο ανταποκριτής του δικτύου στα σύνορα ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταποκριτής του Al Jazeera που βρίσκεται στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αναφέρει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή κατά τις τελευταίες ώρες.

«Τα σύνορα έχουν πάρει φωτιά», αναφέρει ο δημοσιογράφος, Αλί Χασέμ, ο οποίος βρίσκεται στην παράκτια πόλη Νάκουρα του Λιβάνου, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. 

«Τα σύνορα έχουν πάρει φωτιά από το απόγευμα. Αρκετές επιθέσεις έχουν εξαπολυθεί σε διάφορους τομείς από τα ανατολικά έως τα δυτικά. Τώρα βρισκόμαστε στον δυτικό τομέα, αυτόν της Μεσογείου. Πριν από λίγες ώρες, οι ισραηλινές θέσεις χτυπήθηκαν από αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους από τη Χεζμπολάχ. Υπήρξαν επίσης πάνω από 20 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς [αναφέρεται σε εξτρεμιστές της Χαμάς στον Λίβανο] προς το βόρειο Ισραήλ. Επίσης, υπήρξε καταιγισμός ρουκετών προς το Κιριάτ Σμόνα στα ανατολικά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες εκεί», αναφέρει ο ανταποκριτής και προσθέτει:

«Βλέπουμε περισσότερες επιθέσεις σε καθημερινή βάση. Πριν βλέπαμε μία, δύο, τρεις. Σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε, έξι επιθέσεις. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση. Η Χεζμπολάχ, ενώ επιτίθεται στις ισραηλινές θέσεις στα σύνορα, επικεντρώνεται επίσης στο χτύπημα ορισμένων συσκευών επικοινωνίας και εργαλείων όπως οι κάμερες […] Φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ προσπαθεί να “τραβήξει” περισσότερες [ισραηλινές] δυνάμεις στον Βορρά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT