CNN: «100 έως 300 νεκροί από το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας»

CNN: «100 έως 300 νεκροί από το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας»

Το ειδησεογραφικό μέσο επικαλείται μη διαβαθμισμένη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι από το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί της Γάζας σκοτώθηκαν πιθανότατα από 100 έως 300 άνθρωποι, όπως ανέφερε το CNN επικαλούμενο μη διαβαθμισμένες εκτιμήσεις. 

Στην εν λόγω έκθεση σημειώνεται επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες «παρατήρησαν μόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο», χωρίς να παρατηρηθούν ζημιές στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και χωρίς κρατήρες πρόσκρουσης.

«Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τα πιθανά στοιχεία των θυμάτων και η εκτίμησή μας μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αποτελεί μια συγκλονιστική απώλεια ζωής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», αναφέρεται στην εκτίμηση.

Η μη διαβαθμισμένη εκτίμηση αναφέρει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το χτύπημα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, τονίζεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί εάν η έκρηξη προήλθε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT