CNN: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στην Υεμένη αναχαίτισε πυραύλους

CNN: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στην Υεμένη αναχαίτισε πυραύλους

Το ειδησεογραφικό μέσο επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλούς πυραύλους κοντά στις ακτές της Υεμένης, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ενας από τους αξιωματούχους ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από μαχητές Χούτι οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Υεμένη. Περίπου δύο με τρεις πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο. Οι αξιωματούχοι τόνισαν επίσης ότι δεν ήταν σαφές το τι στόχευαν οι πύραυλοι. Είναι πιθανό οι πύραυλοι να εκτοξεύθηκαν προς το σκάφος USS Carney ή να είχαν άλλον στόχο.

Το USS Carney πέρασε από τη διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα την Τετάρτη. Η διοίκηση του αμερικανικού στόλου ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα συμβάλει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω φόβων ότι ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT