Αναμένεται διάγγελμα Μπάιντεν: «Είμαστε σε παγκόσμιο σημείο καμπής»

Αναμένεται διάγγελμα Μπάιντεν: «Είμαστε σε παγκόσμιο σημείο καμπής»

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα υποβάλλει νέο αίτημα χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των συνόρων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στις 8:00 μ.μ ώρα ΗΠΑ (3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) κάνοντας λόγο για «παγκόσμιο σημείο καμπής».

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο συνεχιζόμενος βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής που είναι παραπάνω από το κόμμα ή την πολιτική», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε tweet, λίγες ώρες πριν το διάγγελμά του.

Εχθές, ο Τζο Μπάιντεν από το Ισραήλ χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει εντός αυτής της εβδομάδας από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια δέσμη βοήθειας «άνευ προηγουμένου» για το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα υποβάλλει νέο αίτημα χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των συνόρων. 

«Αυτό θα είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό: πώς αυτές οι συγκρούσεις συνδέονται με τις ζωές μας εδώ, πώς η υποστήριξη από τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο, ειλικρινά, είναι απαραίτητη», είπε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ είπε στο MSNBC νωρίς την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε για την ομιλία.

«Aυτά τα ζητήματα, επιτρέπουν στον Μπάιντεν να εξηγήσει τους Αμερικανούς ότι συγκρούσεις ανά τον κόσμο έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τα αμερικανικά συμφέροντα ασφαλείας στο σύνολό τους», δήλωσε ο Καρμιελ Αρμπίτ ανώτερος συνεργάτης στο Atlantic Council, μια δεξαμενή σκέψης.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT