Νέα βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Νέα βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Εχασαν έδρα σε εκλογική περιφέρεια που εξέλεγε Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο αδιαλείπτως από το 1931

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας υπέστη βαριά ήττα σε αναπληρωματική εκλογική διαδικασία από το Εργατικό κόμμα, γεγονός που χαρακτηρίζεται άσχημος οιωνός για τον πρωθυπουργό των Τόρις, Ρίσι Σούνακ. Εν τω μεταξύ, αναμένεται το αποτέλεσμα δεύτερης αναμέτρησης.

Η υποψήφια των Εργατικών Σάρα Εντουαρντς κέρδισε την έδρα του Τάμγουερθ, στην κεντρική Αγγλία –περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Λονδίνο– με διαφορά 1.300 και πλέον ψήφων, ανατρέποντας έτσι πλειοψηφία σχεδόν 25.000 ψήφων των Τόρις στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2019).

Η έδρα χαρακτηριζόταν ασφαλής για τη συμπολίτευση. Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια εξέλεγε Συντηρητικούς στο Κοινοβούλιο αδιαλείπτως από το 1931.

Σημειώνεται ότι από τις τρεις έδρες που κρίθηκαν σε αναπληρωματικές εκλογές τον περασμένο Ιούλιο σε οχυρά των Τόρις, οι τελευταίοι δεν διατήρησαν παρά μόνο εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στις εκλογικές περιφέρειες Αξμπριτζ και Νότιο Ράισλιπ

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT