Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη Πούτιν στο ρωσικό στρατηγείο στο Ροστόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη Πούτιν στο ρωσικό στρατηγείο στο Ροστόφ

Ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε για ενημέρωση από πρώτο χέρι, την ώρα που οι Ουκρανοί προωθούνται στα νότια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων στη νότια πόλη Ροστόφ αργά την Πέμπτη για να λάβει ενημέρωση για την πρόοδο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, μετέδωσε την Παρασκευή η κρατική τηλεόραση στη Μόσχα.

Πλάνα του καναλιού έδειχναν τον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου και επικεφαλής του πολέμου στην Ουκρανία, να λέει στον Πούτιν ότι τα στρατεύματα «εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το σχέδιο επιχείρησης» .

Ο Πούτιν είπε αυτή την εβδομάδα ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων είχε «αποτύχει εντελώς» και ότι οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας ήταν λιγότερο επιθετικοί από πριν.

Ανώτεροι Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι τα στρατεύματά τους αντιμετωπίζουν μια νέα ρωσική επίθεση στην κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό ανατολική πόλη της Αβντιίφκα, ενώ σημειώνουν κάποια πρόοδο στην αντεπίθεσή τους στο νότο.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό στρατηγείο του Ροστόφ ήταν το πρώτο κρίσιμο σημείο που κατέλαβε η εταιρεία μισθοφόρων Wagner με επικεφαλής τον (νεκρό πλέον) Γεβγκένι Πριγκόζιν πριν αρχίσει την πορεία ισχυρής δύναμής της βορείως προς τη Μόσχα στις 24 Ιουνίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT