ΗΠΑ: Για λιποταξία κατηγορείται ο στρατιώτης που πέρασε στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Για λιποταξία κατηγορείται ο στρατιώτης που πέρασε στη Βόρεια Κορέα

Οι κατηγορίες σε βάρος του επίσης αφορούν σε ανυποταξία και προαγωγή παιδικής πορνογραφίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός στρατός κατηγορεί τον στρατιώτη Τράβις Κινγκ για σειρά εγκλημάτων που ποικίλλουν από λιποταξία για επίθεση στη Βόρεια Κορέα τον Ιούλιο έως επίθεση εναντίον συναδέλφων στρατιωτών και υποκίνηση παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Οι καταγγελίες του στρατού των ΗΠΑ εναντίον του Κινγκ περιλαμβάνουν οκτώ διακριτές κατηγορίες βάσει του Ενιαίου Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, γεγονός που δημιουργεί μια ουσιαστική δικαστική μάχη για τον 23χρονο στρατιώτη μετά την αποφυλάκισή του από τη Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο.

Σε δήλωση που παρείχε εκπρόσωπος της οικογένειας, η μητέρα του Κινγκ, Κλοντίν Γκέιτς, εξέφρασε την άνευ όρων αγάπη της και ζήτησε να δοθεί στον γιο της «το τεκμήριο αθωότητας».

«Ο άνθρωπος που μεγάλωσα, ο άντρας που άφησα στο στρατόπεδο, ο άνθρωπος που πέρασε τις διακοπές μαζί μου πριν από την αποστολή δεν ήπιε», είπε η κ. Γκέιτς. «Μια μητέρα γνωρίζει τον γιο της και πιστεύω ότι κάτι συνέβη στον δικό μου αφού κατατάχθηκε. Ο στρατός υποσχέθηκε να ερευνήσει τι συνέβη στο Camp Humphreys και αναμένω τα αποτελέσματα».

Για εβδομάδες, ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναβάλει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο Κινγκ θα αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα, λέγοντας ότι προτεραιότητά του ήταν να διασφαλίσει ότι ο στρατιώτης έλαβε την κατάλληλη φροντίδα αφού κρατήθηκε για δύο μήνες από τη Βόρεια Κορέα.

Η απελευθέρωσή του από τη Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο ακολούθησε εβδομάδες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων που είχαν ως αποτέλεσμα τελικά η σουηδική κυβέρνηση να αποσύρει τον Κινγκ από τη Βόρεια Κορέα και να τον φέρει πέρα από τα σύνορα στην Κίνα για παράδοση στον πρέσβη των ΗΠΑ.

Ο Κινγκ μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τέξας στις 28 Σεπτεμβρίου για ιατρικές αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής του υγείας.

Οι λεπτομέρειες για τη μεταχείριση του Κινγκ όταν τελούσε υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα είναι ακόμη ελάχιστες και ο στρατιώτης δεν έχει εξηγήσει δημόσια γιατί κατέφυγε σε ένα από τα πιο απομονωμένα έθνη του κόσμου στις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, το φύλλο κατηγοριών του στρατού τον ενοχοποιεί για μεγάλο παράπτωμα πριν από αυτό το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας απόδρασης από τον στρατό των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Κινγκ κατηγορείται ότι παρέσυρε χρήστη του Snapchat τον Ιούλιο του 2023 για να «παραγάγει εν γνώσει του και πρόθυμα παιδική πορνογραφία». Κατηγορείται επίσης για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Ακόμη κατηγορείται για ανυποταξία επειδή εγκατέλειψε τη βάση του μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι έπινε αλκοόλ κατά παράβαση των κανονισμών του στρατού.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT