Λονδίνο: Εκτινάχθηκαν τα αντισημιτικά εγκλήματα μέσα σε λίγες ημέρες

Λονδίνο: Εκτινάχθηκαν τα αντισημιτικά εγκλήματα μέσα σε λίγες ημέρες

Αύξηση καταγράφεται και στις ισλαμοφοβικές επιθέσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση στα εγκλήματα μίσους καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η Scotland Yard στο Λονδίνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Τα περιστατικά αυτά έχουν ως κίνητρο κυρίως τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. 

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία, μεταξύ 1ης και 18ης Οκτωβρίου σημειώθηκαν 218 αντισημιτικά περιστατικά σε όλο το Λονδίνο, από 15 την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο αριθμός των ισλαμοφοβικών περιστατικών είχε αυξηθεί σε 101, από 42 πέρυσι.

Τα στατιστικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα μία μέρα πριν από μεγάλη φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι επικεφαλής της αστυνομίας έχουν απαγορεύσει σε διαδηλωτές να συγκεντρωθούν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Η Scotland Yard αναφέρει ότι τα εγκλήματα μίσους που έχει καταγράψει συμβαίνουν τόσο αυτοπροσώπως όσο και στο διαδίκτυο και μέχρι στιγμής πρόκειται για ένα μείγμα περιστατικών με φυλετικά και θρησκευτικά κίνητρα. Συνολικά 21 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν 1.400 αναφορές για δυνητικά παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT