Ιράν: Ο αρχηγός του στρατού προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ

Ιράν: Ο αρχηγός του στρατού προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ

Ο Μοχαμάντ Mπαγκερί προειδοποίησε ότι αν οι ισραηλινές «βιαιότητες δεν σταματήσουν, υπάρχει πιθανότητα οποιασδήποτε αντίδρασης από τις ομάδες αντίστασης»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα απειλή κατά της εμπλοκής των ΗΠΑ στη Γάζα απηύθυναν Ιρανοί αξιωματούχοι καθώς σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προειδοποίησε κατά της αποστολής όπλων στο Ισραήλ, λέγοντας ότι αυτό θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση.

«Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ θεωρείται ως συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχαμάντ Μπαγκερί, αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν από τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας του Κατάρ, ο Mπαγκερί προειδοποίησε ότι αν οι ισραηλινές «βιαιότητες δεν σταματήσουν, υπάρχει πιθανότητα οποιασδήποτε αντίδρασης από τις ομάδες αντίστασης».

Το Ιράν χρησιμοποιεί συνήθως όρους όπως «δυνάμεις αντίστασης», «ομάδες αντίστασης», «μέτωπο αντίστασης» και «άξονας αντίστασης» για να αναφερθεί σε ένα δίκτυο ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίζει. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει οργανώσεις όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, καθώς και διάφορες πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία και τους Χούθι στην Υεμένη.

Το Κατάρ, το οποίο έχει καλές σχέσεις τόσο με τη Χαμάς όσο και με το Ιράν, φιλοξενεί την αεροπορική βάση Al Udeid, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Εξάλλου, προ ημερών, o υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είχε δηλώσει: «Aν δεν σταματήσουν οι σιωνιστικές επιθέσεις, τα χέρια όλων των πλευρών στην περιοχή βρίσκονται στη σκανδάλη». Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε τονίσει ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης, αν το Ισραήλ εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT