Αναφορές για εκρήξεις κοντά στη Ράφα

Μία έκρηξη και ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία έκρηξη και ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το Reuters, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής, η αιτία και η ακριβής τοποθεσία της έκρηξης παραμένουν ασαφείς, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά κάνει λόγο για «ατύχημα», σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε ότι ένα από τα άρματα μάχης του στρατού έπληξε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό και προσθέτοντας πως διερευνάται.

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού ανέφερε ότι συνοριοφύλακες υπέστησαν ελαφρά τραύματα από τα θραύσματα, ενώ πηγές που επικαλείται το Reuters, κάνουν λόγο για επτά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στο συνοριακό πέρασμα, έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές σε δρόμους και κτίρια.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT