Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από την πρεσβεία στη Βαγδάτη

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από την πρεσβεία στη Βαγδάτη

Νέα οδηγία την Κυριακή με βάση την οποία οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στο Ιράκ εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα οδηγία την Κυριακή με βάση την οποία οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στο Ιράκ, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και προσωπικού στην περιοχή.

«Μην ταξιδεύετε στο Ιράκ λόγω τρομοκρατίας, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων, εμφύλιων ταραχών και περιορισμένης ικανότητας της χώρας να φροντίσει τους πολίτες των ΗΠΑ», επισημαίνεται, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 19 Οκτωβρίου, ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ιρακινές στρατιωτικές βάσεις όπου στεγάζονται αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΗΠΑ: Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία

Τις προηγούμενες ημέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκδώσει «παγκόσμια προειδοποίηση» με την οποία συμβούλευε τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω των «αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο», καθώς και «του ενδεχομένου τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT