Η Κίνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Tο Πεκίνο δηλώνει διατεθειμένο να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πεκίνο θεωρεί «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς μεγεθύνεται και η προοπτική είναι «ανησυχητική», καθώς οι εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού με γειτονικά κράτη (Λίβανος, Συρία…) εντείνονται, τόνισε ο Κινέζος ειδικός επιτετραμμένος για τη Μέση Ανατολή, ο Τζάι Τζουν, όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας σήμερα Δευτέρα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος Τζάι σημείωσε πως η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους μέσω Ηνωμένων Εθνών και μέσω διμερών διαύλων, προκειμένου να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Συμπλήρωσε πως το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο, την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT