Πόλεμος στην Ουκρανία: Προέλαση προς το Μπαχμούτ αναφέρει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προέλαση προς το Μπαχμούτ αναφέρει το Κίεβο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν προς την κατεύθυνση της ρωσοκρατούμενης πόλης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ και σημειώνουν επιτυχία στην περιοχή Κλιτσίιβκα και Αντρίιβκα. Παράλληλα, οι Ρώσοι, λόγω σημαντικών απωλειών, μεταφέρουν επιπλέον μονάδες στο τμήμα αυτό του μετώπου, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Πάβλο Κοβαλτσούκ.

Μιλώντας στην κοινή πολεμική εκπομπή των ουκρανικών καναλιών, ο κ. Κοβαλτσούκ ανέφερε ότι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζουν την επίθεσή τους νότια του Μπαχμούτ. «Εχουν επιτυχία ανατολικά της Κλιτσίιβκα και της Αντρίιβκα», είπε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι έκαναν περισσότερες από 50 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τη χαμένη θέση σε αυτές τις περιοχές, καθώς και κοντά στη Βασιουκίβκα, την Μποχντάνιβκα και το Χρομόβοϊ, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματικός στην ουκρανική τηλεόραση, αναφερόμενος σε σειρά οικισμών στην ημικατεχόμενη περιφέρεια του Ντονέτσκ.

«Επιπλέον, λόγω σημαντικών απωλειών, ο εχθρός μετακινεί επιπλέον μονάδες προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Την ίδια ώρα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την επιτυχή απόκρουση των ουκρανικών επιθέσεων περιφερειακά του Μπαχμούτ.

Η περιοχή του Μπαχμούτ παραμένει ένα από τα πιο καυτά τμήματα του ανατολικού μετώπου στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους νότια του Μπαχμούτ, έχοντας προηγουμένως απελευθερώσει την Κλιτσίιβκα και την Αντρίιβκα. Το ίδιο το Μπαχμούτ παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρώσων κατακτητών, αφότου το κατέλαβε η Wagner.

Επίσης, οι εισβολείς προσπαθούν να ανακτήσουν χαμένες θέσεις στη νότια πλευρά του Μπαχμούτ, αλλά χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBK Ukraina.

Με πληροφορίες από RBK Ukraina, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT