«Περιορισμένης κλίμακας» επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα ενόψει της επόμενης φάσης του πολέμου

«Περιορισμένης κλίμακας» επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα ενόψει της επόμενης φάσης του πολέμου

Οι επιδρομές είχαν στόχο «τρομοκρατικούς πυρήνες που προετοιμάζονται για τις επόμενες φάσεις του πολέμου», ενώ έγιναν και σε αναζήτηση πληροφοριών για τους ομήρους, ανακοίνωσε το Ισραήλ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν «περιορισμένης κλίμακας επιδρομές» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το Ισραήλ.

Δεν πρόκειται για την αρχή μίας πλήρους κλίμακας χερσαίας εισβολής, ωστόσο ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο έδαφος της Γάζας και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στη διάρκειά τους.

Οι επιδρομές «από τεθωρακισμένες δυνάμεις και δυνάμεις του πεζικού» είχαν σκοπό «να πλήξουν τρομοκρατικούς πυρήνες που προετοιμάζονται για τις επόμενες φάσεις του πολέμου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Εν τω μεταξύ, και οι αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων «επικεντρώθηκαν σε τοποθεσίες όπου η Χαμάς συγκεντρώνει δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει ευρύτερη ισραηλινή εισβολή», ανέφερε ο Χαγκάρι.

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των ομήρων

Ο Χαγκάρι εξήγησε ακόμη ότι οι ισραηλινές επιδρομές έγιναν «σε αναζήτηση πληροφοριών για ομήρους». Διευκρίνισε παράλληλα ότι ο αριθμός των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα –συνολικά 222– δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα, επειδή υπάρχουν «αρκετοί» ξένοι πολίτες ανάμεσά τους.

«Χρειάστηκε χρόνος για την επικοινωνία με τις οικογένειές τους», τόνισε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

«Εργαζόμαστε με όλους τους τρόπους για να απελευθερώσουμε τους ομήρους και να τους φέρουμε πίσω στην πατρίδα τους», σημείωσε ο Χαγκάρι.

Πυρήνες της Χεζμπολάχ και «εποπτεία»

Τόνισε ακόμη ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ, μετά την έναρξη του πολέμου, έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με σκοπό να «εξαλείψουν» 20 πυρήνες της Χεζμπολάχ στον Νότο.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός εποπτεύει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας, για να διασφαλίσει ότι «δεν θα περάσει στα χέρια της Χαμάς».

Πηγή: Reuters, BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT