New York Times: Αυτοκριτική για το ρεπορτάζ σχετικά με το νοσοκομείο στη Γάζα

New York Times: Αυτοκριτική για το ρεπορτάζ σχετικά με το νοσοκομείο στη Γάζα

Οι New York Times αναγνώρισαν σήμερα ότι η κάλυψή του περιστατικού με τον «βομβαρδισμό» του νοσοκομείου στην Γάζα, θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή δημοσιογραφικά. «Οι συντάκτες θα έπρεπε να έχουν προσέξει περισσότερο την αρχική παρουσίαση και να είναι πιο σαφείς σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να επαληθευτούν»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι New York Times αναγνώρισαν σήμερα ότι η κάλυψή του περιστατικού με τον «βομβαρδισμό» του νοσοκομείου στην Γάζα, θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή δημοσιογραφικά.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα χαρακτήρισε αμέσως την έκρηξη της περασμένης Τρίτης «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή».

Ωστόσο, το Ισραήλ υποστήριξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα προς το Ισραήλ από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, μια εκτίμηση που επικυρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το ρεπορτάζ επικαιροποιήθηκε «οι συντάκτες θα έπρεπε να έχουν προσέξει περισσότερο την αρχική παρουσίαση και να είναι πιο σαφείς σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να επαληθευτούν», αναφέρει το σημείωμα των συντακτών.

«Οι αρχικές αναφορές στηρίχθηκαν υπερβολικά σε ισχυρισμούς της Χαμάς και δεν κατέστησαν σαφές ότι (οι ισχυρισμοί) αυτοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν άμεσα. Υπήρξε λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το τι ήταν γνωστό και πόσο αξιόπιστος ήταν ο απολογισμός», αναφέρει η συντακτική ομάδα των NYT.

«Οι αρχισυντάκτες του νιούσρουμ εξακολουθούν να εξετάζουν τις διαδικασίες γύρω από τα μεγαλύτερα έκτακτα γεγονότα -συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των μεγαλύτερων τίτλων στην ψηφιακή έκδοση – ώστε να καθορίσουν ποιες πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας μπορούν να διασφαλιστούν» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Χαμάς δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς της. 

Ερευνα της Wall Street Journal υποστήριξε την εκδοχή του Ισραήλ για τα γεγονότα, όπως και οι εκτιμήσεις του CNN και του Associated Press.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι 100-300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε 50 ή λιγότερους.

Mε πληροφορίες από Times of Israel, NYT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT