Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους

Στην απελευθέρωση δύο γυναικών που κρατούνταν αιχμάλωτες στη Γάζα, κατόπιν μεσολάβησης της Αιγύπτου και του Κατάρ, προχώρησε η Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπo της ισλαμιστικής οργάνωσης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απελευθέρωση δύο γυναικών που κρατούνταν αιχμάλωτες στη Γάζα, κατόπιν μεσολάβησης της Αιγύπτου και του Κατάρ, προχώρησε η Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπό της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας, Αμπού Ουμπάιντα, «αποφασίσαμε να τις απελευθερώσουμε για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους κακής υγείας… Παρόλα αυτά, ο εχθρός αρνήθηκε να τους δεχuεί την περασμένη Παρασκευή».

Νωρίτερα, το δελτίο ειδήσεων του Καναλιού 12, επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, ανέφερε ότι ορισμένοι από τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, ενδέχεται να απελευθερωθούν, εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ομήρων που κρατάει η Χαμάς στη Γάζα είχε νωρίτερα αυξηθεί σε 222.

Ο εκπρόσωπος των IDF Χαγκάρι είπε ότι ο συνολικός αριθμός περιλάμβανε μεταξύ άλλων ξένους υπηκόους και χρειάστηκε χρόνος για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

«Οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν την κατάσταση των Αμερικανών που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς», δήλωσε τη Δευτέρα Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN. Ο αριθμός των Αμερικανών που αγνοούνται παραμένει στους 10.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT