Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο Ισραήλ

Σκοπός του να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τους ηγέτες άλλων κομμάτων, όπως ο Γιαΐρ Λαπίντ και ο Μπένι Γκαντζ, που έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ.

Παράλληλα, θα συναντήσει συγγενείς των Γάλλων πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για επίσκεψη του κ. Μακρόν σε άλλη χώρα της περιοχής.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο Ισραήλ-1
Φωτ.: Reuters

Η επίσκεψη έρχεται 18 μέρες μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα καλέσει εξάλλου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Ελιζέ, να «προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό να «αφανίσει» τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT