Νετανιάχου: Ολοι θα κινδυνεύσουν αν κερδίσει η Χαμάς

Νετανιάχου: Ολοι θα κινδυνεύσουν αν κερδίσει η Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μέρος ενός άξονα του κακού που προσπαθεί να σύρει τον πολιτισμό πίσω στον μεσαίωνα», ενώ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Γάζα μπορεί να διαρκέσει

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oλοι θα κινδυνεύσουν» αν κερδίσει η Χαμάς, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την Τρίτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

Εκανε λόγο για «μέρος ενός άξονα του κακού που προσπαθεί να σύρει τον πολιτισμό πίσω στον μεσαίωνα».

«Μάχη για την ψυχή της Μέσης Ανατολής»

Νετανιάχου: Ολοι θα κινδυνεύσουν αν κερδίσει η Χαμάς-1

Τόνισε ότι πρόκειται για «μάχη για την καρδιά και την ψυχή της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου».

«Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί», είπε και προειδοποίησε ότι «ο πόλεμος μπορεί να πάρει χρόνο».

Διευκρίνισε πάντως, ότι μετά το τέλος του κανείς δεν θα ζει πλέον «υπό την τυραννία της Χαμάς». «Πρέπει να πετύχουμε αποφασιστική νίκη κατά της Χαμάς», υπογράμμισε.

Απείλησε με «φρικτές συνέπειες» για τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αν αποφασίσει να συμμετάσχει στον πόλεμο με ουσιαστικό τρόπο.

Μακρόν: «Κοινός εχθρός» η τρομοκρατία

Νετανιάχου: Ολοι θα κινδυνεύσουν αν κερδίσει η Χαμάς-2

Η Γαλλία και το Ισραήλ έχουν «κοινό εχθρό», την τρομοκρατία, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Δεν είστε μόνοι σας», τόνισε.

Ο Μακρόν νωρίτερα, απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, τον διαβεβαίωσε για το ότι «η Γαλλία δεν θα αφήσει το Ισραήλ μόνο στον αγώνα του κατά των ισλαμιστών ενόπλων», ωστόσο προειδοποίησε και για τους κινδύνους περιφερειακής σύγκρουσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε ο υφιστάμενος διεθνής συνασπισμός που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει και τη μάχη κατά της Χαμάς στη Γάζα.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη ο διεθνής συνασπισμός κατά του ΙΚ στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία να πολεμήσει και κατά της Χαμάς», δήλωσε ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT