Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντά στα «φίλια πυρά» στέλνοντας μήνυμα ενότητας

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντά στα «φίλια πυρά» στέλνοντας μήνυμα ενότητας

«Ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ενότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή ηγεσία, απορρίπτοντας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρήγματα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η δημοφιλία του οποίου υποχωρεί με φόντο τις πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος κινείται στην ίδια γραμμή με τις ηγεσίες του υπουργείου Αμυνας και του ισραηλινού στρατού.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth δημοσίευσε χθες ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο κατά της κυβέρνησης αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει πια μια «κρίση εμπιστοσύνης» ανάμεσα στον Νετανιάχου και στη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ χρειάζεται τώρα μία αποτελεσματική, προσηλωμένη στον στόχο κυβέρνηση», έγραψε η Yedioth Ahronoth.

Χθες το βράδυ, το γραφείο του Νετανιάχου, μαζί με τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τα ΜΜΕ να αποφεύγουν «ψευδή δημοσιεύματα που το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν την ενότητα και την ισχύ μας».

«Ανάμεσα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει απόλυτη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη και σαφής ενότητα σκοπού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.  

Ο Νετανιάχου έχει πει ότι η κυβέρνησή του θα αντλήσει τα αναγκαία διδάγματα από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες των μηχανισμών ασφαλείας που επέτρεψαν σε εκατοντάδες ένοπλα μέλη της Χαμάς να εισβάλουν στο Ισραήλ και να επιδοθούν σε σφαγές και απαγωγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT